Доскоро дори трибагреникът на „Станке Лисичково” беше стар и раздърпан

 

Български граничен пункт е в окаяно състояние. За това сигнализира наш зрител в рубриката „Моята новина“. Става дума за пункта „Логодаж” на българо-македонската граница, известен с предишното си име „Станке Лисичково“, който не е ремонтиран от десетилетия. 


Екип на Нова посети пункта. Знамето вече беше сменено. Обновяването обаче спира дотук.
Разрухата и остарелите съоръжения шокират и Васил Ангелов - собственик на туристическа агенция в Благоевград. Той решава да подари на граничарите две кутии с боя и четка. Вместо благодарност, последвал тараш на багажа на групата жени от Македония, които бизнесменът водел на екскурзия у нас по случай 8 март. Дарението на Васил не е прието.


Дълги години стопанисването на граничните ни пунктове беше отговорност на областните управители. От края на миналата година те вече са под шапката на Агенция „Митници”. Оттам заявиха за Нова, че в бюджета им за 2016 г. са предвидени средства за изграждането на автомобилна везна, която ще облекчи трафика.


Обявена е и обществена поръчка за почистване района на граничните пунктове. Дали обаче ще бъдат заделени пари за ремонт и боядисване, все още не е ясно. 


Репортер: Екатерина Николова