Тя бе обвинена, че е подготвяла убийството на брат си заради завещание за милиони

 

„Всичко това идва от моето непрестанно желание да намеря адвокатска кантора, която да се заеме с наследството на баща ми. Ние, и тримата сме наследници, не сме лишени по закон, но завещанието, което беше оставено, е било унищожено и след това е направено друго завещание, направено от неговата гледачка, от което всичко, което е притежавал баща ни, е оставено на нея. Тя притежава всички пари и имущество на баща ни. Някои от тях тя дори вече е продала. Тя е продала апратамента, колата му”, обясни за „Здравей, България” Иванка Ройдова, която бе освободена миналия четвъртък от ареста с парична гаранция. Тя бе обвинена, че е подготвяла убийствата на брат си и наследниците му заради завещание за милиони долари.

Още по темата


Историята като от сценарий на психотрилър беше разкрита преди около седмица. Заподозряната Иванка Ройдова бе арестувана въз основа на показанията на агент на ДАНС под прикритие. Той твърди, че се представил за килър и 66-годишната жена му дала 3000 лева капаро за мократа поръчка. Обвиняемата обаче казва, че мъжът се представил за адвокат с „големи връзки”, включително и отвъд Океана и тя се надявала той да ѝ помогне да получи наследството от баща си.


В четвъртък съдът пусна Ройдова под гаранция с мотива, че не са събрани достатъчно доказателства за планирано престъпление. Никъде в СРС-тата не става ясно, че тя поръчала убийствата.


По думите на Иванка полицаят под прикритие, с когото се срещала, бил юрист от адвокатска кантора, на когото представила всички документи, с които разполага относно наследството от баща ѝ, неговите сметки и имоти.


Ройдова обяснява, че когато баща ѝ подписал новото завещание, тъкмо бил излязъл от кома, на легло и смятал, че е в България, а не във Флорида.


„С брат ми сме в много добри отношения и ако имаме някакви спорове, то е за започване на делото. Нямам мотив да поръчам убийството на брат си, защото парите не са в него. Според мен мотивът да се постъпва с мен така е, че някой иска да спрем да си търсим наследството”, добави Иванка Ройдова. По думите ѝ гледачката на баща ѝ иска наследниците да се откажат от наследството.


„Делото, което ще заведем, трябва да се води във Флорида, там, където е живял баща ми”, добави тя.