Как депутатите в парламента коментираха заплахата на премиера?

 

Премиерът Бойко Борисов призова доскорошните си съюзници да не изпитват нервите му и напомни как е влязъл от полицията в политиката. Изказването беше направено по време на визитата на министър-председателя в Лондон. 

Още по темата

 

Той добави още, че в управлението не са получавали подкрепа от АБВ в нищо важно, а че оттам винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв. След среща на четири очи с Дейвид Камерън Борисов коментира, че все още разчита на Реформаторите и Патриотите.

 

Думите на Борисов предизвикаха реакции в парламента. Депутатите се изказваха пестеливо, но от тях се разбира, че на този етап те се възприемат повече като шега. Партньорите от АБВ и Патриотичния фронт обаче добавиха, че нямат за цел да „нервират” премиера, но имат право да отстояват своите несъгласия.

 

"Премиерът е човек, който може да си владее нервите. Аз си мисля, че те ще издържат. Патриотичният фронт има принципни позиции, предвидим е. Когато с нас се отнасят коректно, и ние сме коректни партньори”, коментира Красимир Каракачанов.

 

"Политиката не е място, където емоциите, гневът, вбесяването и всичко друго може да предопредели едно решение. Били сме лоялен партньор за разлика от това, което може да се каже в публичното пространство”, заяви депутатът от АБВ Мариана Тодорова.