Здравният министър Петър Москов е организирал работна група, която да се занимава с това

Проверка на всички обаждания в Спешна помощ след разследването на Генка Шикерова "Търговия с пациенти". 

По темата

Здравният министър Петър Москов е организирал работна група, която да проследи данните от GPS системите на линейките дали пациентите са откарвани до най-близката болница, както е по правило.

Екипът на Нова показа историята на пациент, който е закаран в отдалечено лечебно заведение с обяснението, че пътят до там е по-равен.

Публичната тайна за парични стимули от страна на болници към лекари от Спешна помощ потвърждават бивш министър на здравеопазването, бивш управител на Националната здравна каса, лекари и пациенти.

С проверката за такива злоупотреби на Здравното министерство трябва да е готово до края на седмицата. Ако има нарушения, ще има и санкции.

Негласна уговорка между ръководство и определени болници не може да има. Ако може да има някакви такива взаимоотношения, то може да бъде на изключително ниско ниво. Начинът да бъде доказано подобно нещо е през GPS системите. Резултатът от проверката ще бъде изрично предаден на Нова телевизия и Вашия колега, който започна това разследване и всичко ще бъде публично”, заяви Петър Москов. 

Припомнете си разследването на Генка Шикерова във видеото: