В кампанията на милиардера липсва енергия, категорични са американските медии

Доналд Тръмп получи официално така бленуваната кандидатура за президент. Походът му към Белия дом продължава с всички сили. Те обаче не са насочени към обединяване на партията и нацията като цяло, нито към отправяне на ясно послание към народа, когото милиардерът иска да управлява.

По темата

На Конгреса на републиканците единственият лъч на емоция донесоха две от вече отгледаните деца на Тръмп – Тифани и Доналд-младши, пише в свой анализ ABC News. Само те внесоха малко човечност и усещане за единство в огромната зала. Иначе тя би останала съвсем празна. Въпреки гигантските видеостени, от които Тръмп гледаше симпатизантите си отвисоко и които сякаш олицетворяваха виждането му за самия себе си – като по-голям дори от живота, разсъждава авторът на публикацията в американската медия Рик Клайн.

Тифани и Доналд бяха едни от малкото хора, държали речи на конгреса, които говориха директно и лично за човека, който иска да поеме руля във Вашингтон.

Доналд Тръмп никога не е правил нищо наполовина. Най-малко това да бъде баща”, каза в изблик на емоция чаровната Тифани.

Изглежда обаче милиардерът е на половината път към обединяването на партията и нацията си. Големият въпрос сега е дали Тръмп е способен да се промени.

До момента той намира само все по-изненадващи начини да обижда опонента си от Демократическата партия Хилари Клинтън. До степен, че мотото на кампанията му може да бъде променено от „Да направим Америка безопасно място отново” на „Да опазим Америка от Хилари Клинтън”, пише „LA Times”.

Острите критики и директните обиди обаче не носят на кампанията му енергията, която би осигурил евентуален рязък завой към по-позитивна визия, смятат от ABC News.

Редактор: Маргарита Стоянчева