Историята на Галина и Калоян Михайлови

За първи път брат и сестра станаха "Мистър" и "Мис" в една и съща година. Историята на Галина и Калоян Михайлови разказва Живко Константинов.

Тя се казва Галина, на 26 години - бивша професионална тенисистка. Завършва политика и международни отношения във Великобритания. Сега работи в здравния сектор.

Той е Калоян, само на 20 години. Висок почти 2 метра. И той като сестра си е тенисист. Бъдещ студент по право, а един ден съдбата му намигва.

„Бях забелязан от човека, който държи лиценза за „Мистър Свят България", разказва Калоян.

Явява се на кастинг и печели. Така Калоян представя страната ни на „Мистър Свят” в Англия. Не печели, но се връща с ценен опит. Конкурсът далеч не е само дефилиране.

"Трябваше да копаем и да разнасяме дървесина из зелените площи. Имахме физически предизвикателства. Бях приятната задача в конкурса с моя омлет, защото семейството ми знае, че съм много вързан в ръцете, но изненадващо моят омлет с три яйца и настърган кашкавал спечели”, разказва още Калоян.

Той е главният виновник сестра му да стане "Мис Свят България". Тя ще представи България на най-престижния конкурс на планетата "Мис Свят 2016" във Вашингтон.

„Ще има представителки на 120 и няколко страни от цял свят, които ще представят страната си по възможно най-добрия начин”, казва Галина.

А какво разказаха двамата в "Здравей, България" тази сутрин - си припомнете във видеото: