Тя е на свобода срещу парична гаранция е и с променено обвинение

Пуснаха от ареста ученичката от Стара Загора, убила мъж, за когото казва, че се е опитал да я изнасили. 72 часа, след като беше задържана, 18-годишната Мария излезе на свобода. 

62-годишната жертва е с богато криминално досие. Излежавал е присъди и за блудство. Хората в Стара Загора организираха демонстрация в подкрепа на Мария. Според тях до убийството се е стигнало, защото спрямо мъжа не е била приложена цялата сила на закона.

Всичко започва в понеделник вечер. Мария има среща с 62-годишния Богдан Динев. Криминално проявен, лежал в затвора за изнасилвания.

Срещата между тях става в дома му на улица „Чая” Стара Загора. В разпитите си Мария твърди, че е била изнасилена в мазето, където той е живял. Момичето отива в полицията и разказва, че е била изнасилена.

„Към настоящия момент не са налице безспорни доказателства за осъществено престъпление, а именно изнасилване. Има някакви синини по тялото, но тепърва ще се изяснява дали са вследствие на извършено насилие от пострадалия”, обясни говорителят на окръжната прокуратура Нейка Танева.

Майката на Мария обаче е категорична, че дъщеря й е жертва на изнасилване. Няма обаче обяснение защо е отишла в дома му. Предполага, че е била подмамена.  

Часове преди ученичката да излезе на свобода в нейна подкрепа се събраха хора пред Съдебната палата.

Мария и три пъти по-възрастният мъж се запознават в заведението, където Мария работи. Оттам отказаха коментар.

В момента с Мария работят психолози, за да преодолее шока от преживяното. А екипът на NOVA търси близките на убития Богдан Динев, за да разбере и тяхната версия.