Тя спечели своята серия с 22 секунди и 61 стотни

По темата

Ивет Лалова стана първа в сериите на 200 метра

Българската прима в спринта спечели своята серия с 22 секунди и 61 стотни, а дали ще се класира на големия финал - ще стане ясно в сряда в 4.05 ч. сутринта българско време.

В предпоследната битка за олимпийското злато в Рио Ивет ще бяга в удобния четвърти коридор. Нейни съпернички ще бъдат Мари-Жозе Та Лу (Кот д'Ивоар), Ела Нелсън (Австралия), Джема Нелсън (САЩ), Наталия Погребняк (Украйна), Джоди Уилямс (Великобритания), Анхела Тенорио (Еквадор) и Симой Хакет (Тринидад и Тобаго). 

Този полуфинал се очертава изключително оспорван, но в него не са големите фаворитки Дафне Схиперс, Илейн Томпсън, Блесинг Окагбаре и Дина Ашър Смит. 
 
За финала се класират заелите първите две места във всяко от трите полуфинални бягания, както и две от останалите лекоатлетки, дали най-добри времена. 

Преди два дни Лалова се класира за полуфинал на 100 метра при жените в Рио, след като завърши 3-а в своята 8-а серия. Тя обаче не стартира в полуфиналите на 100 метра, тъй като след консултация с главния медицински делегат на Международна асоциация на лекоатлетическите федерации, е решила, че е по-добре да съхрани себе си за дисциплината на 200 метра.

Всички новини от Олимпиадата - в специализираната секция на Gong.bg – РИО 2016.