Той получи девети отказ за условно предсрочно освобождаване

Марк Дейвид Чапман, убиецът на легендарния фронтмен на "Бийтълс" Джон Ленън, получи девети отказ за условно предсрочно освобождаване, предаде "Франс прес", цитирана от БТА. 

По темата

61-годишният Чапман бе изслушан от тричленна комисия. Мотивите за отказа й не се разкриват. При предишното изслушване преди две години комисията прецени, че ако убиецът на Ленън бъде освободен, има вероятност отново да наруши закона, както и че излизането му на свобода е несъвместимо с общественото благо. 

Марк Дейвид Чапман застреля Джон Ленън на 8 декември 1980 г. пред дома му в Манхатън, Ню Йорк. През 1981 г. убиецът се призна за виновен и беше осъден на най-малко 20 години затвор с възможност за доживотна присъда. От 2000 г. Чапман има право да иска намаляването й. От тогава той е правил това девет пъти на всеки две години. Нова молба за условно предсрочно освобождаване Чапман може да подаде през август 2018 г. 

Вдовицата на Джон Ленън, Йоко Оно, яростно се противопоставя на освобождаването на Марк Дейвид Чапман, припомня агенцията.