Единият от тях е управлявал крадена кола

Арест на автокрадци след зрелищно преследване в София. Двамата заподозрени бяха задържани в района на Владая. Единият от тях е хванат, докато кара крадена кола, а другият съучастник го е прикривал от полицаите.

След ареста беше разкрита цяла мрежа за продажба на части от крадените коли. 

По темата

Мъжете са от Радомир, на възраст около 40 години и с богато криминално минало. В колите са открити меча лапа, лаптоп и други принадлежности за отключване на автомобили. Оръжие не е открито, но мъжете са оказали яростна съпротива. Групата е действала на територията на цялата страна.

По късно днес полицаите отидоха и в Радомир - едно от местата, където са разфасовани крадени коли. Повече от четири часа полицаите правеха оглед в дома на единия от задържаните автокрадци.

Арестуваният Бисер Иванов показа на униформените къде държи табели и крадени части. Вторият задържан – Антон, заведе полицията в сервиз, на който самият той е наемател. Арестът му е, защото прикривал основния крадец. Според полицията обаче той лично също е крадял коли.

Властите издирват още лица, съпричастни към групата. В същото време собственици на автосервизи и автоморги роптаят срещу нелегалния бизнес.