Те не успяват да разчетат знаците и попадат в затворения участък

Пътни неволи край Кочериново. След затварянето на пътния възел на магистрала „Струма”, объркани шофьори не разчитат знаците и попадат в затворения участък. После се налага те да се връщат обратно, за да намерят обходните маршрути.

СНИМКИ НА ПОСТАВЕНИТЕ ПЪТНИ ЗНАЦИ ВИЖТЕ ТУК 

По темата

Снощи участъкът беше затворен за ремонт, а от Агенция „Пътна инфраструктура” поставиха временна сигнализация. Въпреки това шофьорите се объркват и вместо по обхода, правят опити да минат през затвореното трасе.

От Пътната агенция обясниха, че в района на кръстовището за село Бараково са поставени общо 134 пътни знаци.

Въпреки това през нощта десетки шофьори правили опити да махнат загражденията и да преминат по затворения път. От АПИ напомнят, че за подобно нарушение глобата е от 100 до 500 лева. 

"Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставените пътни знаци и ограничения на скоростта", подчертават от пътната агенция. 

А ето и конкретната временна организация на движението:

Пътуващите в посока Кулата - Благоевград – София трябва да използват директното трасе на АМ „Струма“ от пътен възел „Благоевград“. Шофьорите по направлението София - Благоевград - Кулата използват директното трасе на АМ „Струма“.

Пътуващите по АМ „Струма“ за Кочериново, Бараково и Рилски манастир  преминават по следния обходен маршрут: от пътен възел „Бобошево“ по път I-1 /E79/ и път III-107 за Кочериново - Рилски манастир в посока Благоевград и София. 

Пътуващите по АМ „Струма“ в посока София – Благоевград, които са пропуснали п. в. „Бобошево“ могат да използват пътната връзка на п. в. Кочериново в посока Дупница по път I-1 /E79/ и път III-107 за Кочериново - Рилски манастир.

"Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставените пътни знаци и ограничения на скоростта", подчертават от пътната агенция.