Нов клип с насилие предизвика бурна вълна от възмущение в социалните мрежи

Видеоклип с брутална гавра с тийнейджърка, публикуван във Facebook, предизвика бурна вълна от недоволство в мрежата.

На клипа се вижда как две момичета се нахвърлят върху своя позната, обвинявайки я, че е правила секс с определено момче.

По темата

Докато едната побойничка напада жертвата, удря я, дърпа я за косата и я поваля на земята, другата снима случващото се с телефон.

В края на потресаващото видео момичетата карат жертвата си да се съблече чисто гола. От етични съображения не публикуваме цялото видео.

Според коментари под клипа във Facebook побойничките са 15-годишни, а подложената на унижение е на 14.

Пред NOVA роднините на битото дете каза, че ппознават побойничките. Имената им знаели и от полицията.

Този акт на насилие може да бъде определен като тормоз. Клипът се споделя в социалните мрежи, което говори и за налагане на т.нар. „кибертормоз”. Децата явно демонстрират гняв, желание за отмъщение, желание да доминират и унижават. Чрез този поведенчески акт се цели надмощие и борба за йерархия – поведение, присъщо на животните. Когато животните се борят за власт, по-слабото показва корема си (най-незащитената си област), а тук се показва голота, което има същата цел”, коментира за NOVA психологът Младен Владимиров.

Според него „в период на пълен разпад на всички обществени, човешки и социални ценности остават само най-архаичните - власт, секс и агресия, които да регулират взаимоотношенията ни”.

ВАШЕТО МНЕНИЕ ЗА НАСИЛИЕТО МЕЖДУ ТИЙНЕЙДЖЪРИ ИЗРАЗЕТЕ В НАШАТА АНКЕТА ТУК

Още по темата и коментари на психолози гледайте в четвъртък сутрин в "Здравей, България".