Сигнал за случилото се получихме в "Моята новина"

Със сто лева ще бъде глобен шофьорът, който за малко не удари дете на пешеходна пътека.

Преди дни ви показхме в „Моята новина” как той изпреварва на пешеходна пътека, като трагедията беше избегната на косъм. Оказа се, че шофьорът е турски гражданин, но автомобилът е собственост на съпругата му българка.

„Направихме лека грешка, за което се извиняваме, но просто в онзи ден жена ми и детето ми бяха в болница и заради това бързах да отида да си ги прибера. Затова не спрях на пешеходната пътека”, каза шофьорът - Толга Ялълъ.

  По темата

Той е от година в България със семейството си и това е първото му нарушение на пътя у нас.

„Винаги се старая да спазвам законите в България, особено и като чужденец. Осъзнавам всичко, което можеше да стане”, добави той.

Димитрина Ялълъ – съпруга на Толга и собственик на автомобила, каза: „Неприятна ситуация, за първи път ни се случва... Жалка ситуация, няма да се повтори повече”.

След като в петък беше излъчен клипът, пътните полицаи намират  собственика на автомобила. Оказва се съпругата на Толга, която получава призовка.

„В събота установихме собственика на автомобила, получил е призовка да се яви днес с човека, който го е управлявал”, обясни Калоян Драганов – началник на 3-ти сектор „Административно обслужване” в КАТ–София.

И толга вече е с акт за това, че не е спрял на пешеходната пътека, а това ще му струва 100 лева.