Няма сигнали за сериозни нарушения в града

Изборният ден във Варна протича нормално. Няма сигнали за сериозни нарушения в града. За сигурността в секциите ще се грижат около 650 полицейски служители.

Избирателната активност към 11.00 часа е 8,14% - с около процент и половина по-ниска от първия тур, когато е била 10,2%.

Общината първенец в гласуването този път е Девня с 15% активност. Във Варна избирателната активност е най-ниска – 6,9%.

410 хиляди души в областта имат право на глас, разкритите секции са 637, в 19 от тях има възможност за машинно гласуване. Въпреки ранния час желаещи да дадат вота си за президент и вицепрезидент има. Всеки пуска бюлетина със своите очаквания.

30 от изборните секции във Варна са пригодени за хора с увреждания, 12 специализирани автомобила са на разположение на трудноподвижните избиратели до урните.

Избирателната активност на първи тур във Варненска област достигна 57,4%. Прогнозите са на втори тур да е по-ниска.

Репортери: Искра Урумова, Нивелина Няголова

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".

Видео: БГНЕС

Редактор: