Сериозни данни за нарушения в Благоевградско

Сигнали за нарушения в изборния ден. Районната прокуратура в Благоевград проверява кмета на село Дъбрава за натиск върху възрастни избиратели. Сигналът срещу Росен Георгиев постъпил в РИК още вчера. Внесен е от местен лидер на политическа партия.

„Конкретно за сигнала, постъпил от предизборен щаб на една политическа сила, оплакване срещу кмета на населено место село Дъбрава, че е заплашвал хората да гласуват в полза на определен кандидат като ги е заплашвал, че няма да получат своите пенсии”, обясни председателят на РИК-Благоевград Мартин Бусаров.

Жалбоподателите отказаха да коментират казуса до приключване на изборния ден. Твърдят обаче че има заплашвани жители. Набеденият кмет отрича. Отричат и местните.

„Изключително грозно е цялото това твърдение. Аз абсолютно никога не съм си позволявал да управлявам моето населено място и това е долна инсинуация”, заяви Росен Георгиев.

Село Дъбрава се намира на 5 км от Благоевград, а имащите право на глас за около 150 души.

Иначе около 30 членове на секционни избирателни комисии не се явиха на работа и трябваше спешно да бъдат сменени с други. Това обаче не се отрази сериозно на старта на изборния ден.

Избирателната активност в областта е сравнително ниска – около 11%.

Репортер: Екатерина Николова

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".

Редактор: