Натоварено е движението на входовете на големите градове

Сняг, мъгла, катастрофи и интензивен трафик в края на първата серия почивни дни.

Катастрофа задръсти магистрала “Тракия“ в посока София. Инцидентът е станал около 13.30  часа на разклона за Верила. Пострадала е пътничка от авариралия автомобил, съобщи МВР. Оказана й е медицинска помощ  на място, след което е откарана в болнично заведение в столицата. Движението в  района на катастрофата се извършва в активните ленти на магистралата, но е затруднено.

Заради катастрофата временно беше ограничено движението по изпреварващата лента при км 5 в посока София, но вече е възстановено. 

Мъгла се е образувала по автомагистрала „Хемус”, която затруднява видимостта, предаде „Фокус”. Трафикът по магистралата е интензивен. Има образувала се колона от автомобили на 43-ти км от „Хемус” в посока София, преди тунел „Ечемишка”, както и на 34-ти км преди тунел „Витиня”. Причината е стеснение на пътния участък заради ремонтни дейности. Движението в тунел „Витиня” се осъществява двупосочно само в едната тръба в посока София. Пътната настилка е мокра и хлъзгава.

Шофьорите трябва да се движат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рисковани маневри.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Верижна катастрофа между 3 автомобила затрудни движението по пътя Перник-София в отсечката между Драгичево и Владая". Няма пострадали при катастрофата, нанесени са само материални щети. Автомобилите бяха рапатрирани, заради което на място се образува половинкилометрово задръстване в посока София. На мястото има полицейски патрул.

В Смолянско вали слаб сняг, примесен с дъжд, пътните настилки са мокри и хлъзгави.

Натоварване е движението на входовете на големите градове, както и по големите пътища в страната. 

По темата

Там са разположени и допълнителни екипи на КАТ, които подпомагат придвижването на автомобилите.

Интензивен е трафикът към този час на деня на входовете на София. Това каза за „Фокус“ комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР. „По-натоварено остава движението по булевардите „Цариградско шосе“, на входа на „Ботевградско шосе“, както и по стария път от Перник. Интензивен е трафикът от Пловдив към София. На някои места имаше задръствания“, заяви той.
Началникът на Отдел „Пътна полиция“ поясни, че светофарните уредби са на автоматичен режим. „Не се налага да се регулира движението ръчно, но сме в готовност, ако се образуват по-големи колони“, уточни той.
По думите му на територията на София са станали няколко леки пътни инциденти, заради несъобразена скорост. „Имаме няколко произшествия на територията на София. Едното е от сега в кв. „Дружба“ с момче и момиче, които са се ударили в стълб, заради несъобразена скорост. Двамата са с охлузни рани. Настилките са мокри, в момента вали, може би ще го обърне на сняг. Времето е неприятно“, коментира комисар Тенев. 

За да се улесни трафикът на входа при Владая,  до 20.00 часа ще има две ленти към София.

Алтернативен маршрут на този участък е магистрала „Люлин”. До 20.00 часа тировете ще бъдат отбивани от магистралите, за да не пречат на автомобилния трафик.

Интензивно е движението по магистралите „Тракия”, „Хемус” и „Струма”, пътя Кулата-София и Калотина-София.