Вижте къде ще посрещнат много хора новата година

По темата

Хиляди българи ще отброят последните секунди на 2016 г. зад граница. Кои обаче са новите топ дестинации?

Резервациите в туристическите агенции продължават до последния момент. 110 000 българи ще посрещнат новата година в чужбина, а 410 000 – ще пътуват у нас. Все повече нови дестинации привличат българите, а изборът за празничната нощ за някои е доста екзотичен.

Дубай, Карибите, Тайланд и Бали са някои от екзотични дестинации, които българите избират тази година. Резервациите обаче са по-малко в сравнение с миналия декември.

Традиционно най-много са тези, които ще празнуват в Гърция, Турция, Сърбия и Македония. От Нова година обаче почивката в Гърция може да ни струва по-скъпо. Заради нови данъци поскъпват кафе, гориво и цигари, но пък съседите се славят с добри цени и добро обслужване.

В магнит за българите се превръщат и съвсем нови дестинации - Румъния, Албания и Грузия. Сред топ дестинациите попада дори Лапландия. По-скъпите екзотични дестинации българите ще щурмуват след посрещането на новата година, когато цените падат с пъти.

Очакванията са 200 чужденци да посрещнат новата година у нас. Ако все още не сте направили своя избор – имате последен шанс.