Какви ще бъдат извънредните мерки за сигурност?

Извънредни мерки за сигурност, за новогодишната нощ. От днес са в сила част от ограниченията в столицата. Какви са те и всъщност къде ще празнуват повечето българи?

Между 10 000 и 15 000 души се очаква да посрещнат Новата Година на площад „Батенберг” в София. Тук ще има засилено полицейско присъствие, ще се включат и камерите за видеонаблюдение, а загражденията ще са сериозни – с такива тръбно-решетъчни прегради и специализирана техника.

По темата

Антоанета планира да посрещне Новата година вкъщи със семейството си и на площада.

„Ако е толкова хубава сцената, може да я посетиме. Харесва ми много. Много добре е направено и изобщо всичко е разкошно в новогодишната нощ”, казва Антоанета.

За да е всичко перфектно, строежът на сцената започна три дни преди настъпването на новата година. Сцената е с големина 10 на 15 метра, а работата продължава въпреки в студа.

„Все пак Нова Година е! Винаги атмосферните условия са такива. Било е и по-студено. Тук ще бъде сцената. Сега тя е все още в работен формат. Ще има две кули, които ще са високи по 10 или по 12 метра още уточняваме за звука”, казва Феодор Коларов от строителната фирма, ангажирана с построяването на сцената.

А за да бъде и спокойна нощта, на площада ще се влиза през десет пропускателни пункта и при засилени мерки за сигурност.

„Няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, видимо пияни, с пиротехника и с всякакъв вид алкохол”, казва Красимир Димитров от Дирекция „Сигурност” в Столична община.

Всяко дете задължително трябва да е с родител. Площад „Батенберг” ще бъде затворен за автомобили след 14:00 часа на 31 декември. На сцената ще се качат много обичани звезди. Точно в полунощ по традиция ще има заря, след това химна и накрая хора и ръченици.

Повече по темата гледайте във видеото.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си