Певицата получи пет награди на бляскава церемония в Лос Анджелис

По темата

Много блясък съпътства церомонията по раздаване на 59-ите музикални награди "Грами" в Лос Анджелис. Адел откри шоуто с изпълнение на своя хит "Hello", за който получи и награда за песен на годината.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Британската поп дива грабна и призовете и за албум на годината и най-добър вокален албум албум (за "25"), запис на годината и най-добро поп соул изпълнение (за "Hello"), но смая всички, когато счупи статуетката за "албум на годината" на две.

В речта си, след като получи престижното отличие Адел говори предимно за Бионсе и  албума й "Lemonade". Към Бионсе Адел се обърна с думите:  "Всички ние видяхме една страна от теб, която не винаги ни позволяваш да видим . Обичам те. Винаги съм те обичала и ще продължавам да те обичам". След тази трогателна реч феновете на двете певици веднага решиха, че Адел ще даде половината от счупената статуетка на Бионсе. 

Бионсе пък изненада публиката, като излезе на сцената бременна. Тя също получи две статуетки - за албум в стил "urban" (за "Lemonade") и най-добър клип (за "Formation").

За най-добър млад изпълнител беше посочен Чанс дъ Рапър.

Дейвид Бауи получи посмъртно пет от най-ценните в музикалния бизнес статуетки.

Едно от най-атрактивните изпълнения на вечерта беше съвместното излизане на сцената на Лейди Гага и "Металика".