Милиони хора в над 170 държави и над 7000 града по света загазиха светлините за един час

Под мотото„Загаси светлините, отвори очи за планетата!” за 10-и път бе отбелязан най-големият празник за природата - Часът на Земята.

Милиони хора в над 170 държави и над 7000 града по света загазиха светлините в продължение на един час, за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени.

СНИМКИ ОТ ИНДИЯ, ТАЙВАН, ТАЙЛАНД, КИТАЙ, ИНДОНЕЗИЯ, МАЛАЙЗИЯ, ФИЛИПИНИТЕ, АВСТРАЛИЯ, ГЕРМАНИЯ, РУСИЯ И ФРАНЦИЯ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Часът на Земята и тази година прекоси България по време на световната си обиколка. От 20.30 до 21.30 часа беше изгасено осветлението на фасадите на емблематични софийски сгради.

През 2017 г. изменението на климата отдавна е факт. Въпросът е как може да се справим с него. Докато Западна Европа повече от десетилетие полага усилия да се откъсне от изкопаемите фосилни горива и енергийната зависимост, то страните от източната част на континента, включително и България, значително изостават.

Началото на каузата Часът на Земята е поставено през 2007 г. в Австралия, като инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.