Престъпниците атакуват сутрин

Как за броени минути могат да ни откраднат личните вещи от колата?  Престъпниците атакуват сутрин, когато родителите водят децата си на училище или детска градина. За броени минути чантите, оставени на седалките изчезват.

По темата

 „В подобни ситуации се използва така наречената "тапа". Принципът на действие на тази тапа е, че когато бъде активирана на близко разстояние от автомобила, тя заглушава сигнала от дистанционното към централното заключване на колата и на практика колата остава незаключена, въпреки че индикира понякога със светлини, че се заключва”, обясни началникът на „Криминална полиция” в 6-то РУ на МВР в София Владислав Радулов.  

Само на територията на това полицейско управление от началото на годината са подадени 10 жалби. Две от престъпленията са разкрити, а престъпниците са в затвора.

„Трудно е доказването на такива престъплния и затова е много важно гражданите когато видят съмнителни лица, които са там и там не им е мястото, да подават сигнали към телефон 112, така че ние да можем своевременно да реагираме”, подчерта Владислав Радулов.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.