По думите на Огнян Герджиков, критиките към неговото управление идвали от медиите

Броени часове преди служебния кабинет да отиде в историята. Премиерът Огнян Герджиков направи отчет на трите месеца на власт.

По думите му служебният кабинет се справял добре и си написа „четворка”, но по четирибалната система, защото оставяли работеща икономика и излишък в хазната от 1 милиард и 600 милиона лева.

А отчетите на отделните министерства ще бъдат качени утре на сайтовете им.

Герджиков призна, че понякога имал разногласия с президента Румен Радев, който го назначи, но така било демократично. Той отчете също, че служебното правителство се справило с двете си основни задачи – председателството на Европейския съюз и организацията на изборите. 

"Всяка настояща позиция е бъдеща бивша. Мандатът на служебното правителство приключва. Следих коментарите за работата ни. Автори на критиките сте вие, медиите. В това ви е силата", заяви служебният премиер Огнян Герджиков при отчета на кабинета, който оглавяваше в продължение на три месеца.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОТЧЕТА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ

По темата

"Два бяха приоритетите – организиране на избори и подготовката за председателството на Съвета на ЕС. Затова с мен тук са вицепремиерите Деница Златева и Стефан Янев, за да отчетат как изпълнихме тези два основни ангажимента. Много често чувах, че служебното правителство има една-единствена задача – подготовката на изборите и къде сме тръгнали да правим други неща. Няма принципна разлика между редовно и служебно правителство", добави Герджиков.

По време на управлението си, служебното правителство се прочу с множеството кадрови промени по висшите етажи на администрацията. А след като спечелиха изборите, от ГЕРБ се заканиха да направят ревизия на новите назначения. Отчети на дейността си днес ще направят и някои от министерствата в служебното правителство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.