Огромни лайнери бълват десетки туристи, които искат да посетят края на света

Стотици български туристи годишно отиват на края на света. Буквално - така се нарича най-южното населено място на планетата - Ушуая. Освен най-далечна, това е и една от най-скъпите дестинации.

На 3000 километра от Буенос Айрес. Най-южният град на планетата. Ушуая - самият край на света. Оттук тръгват и корабите за Антарктида.

Огромни лайнери бълват десетки туристи, които искат да посетят края на света.

Обиколки по глетчерите, националните паркове и местата с пингвини и диви животни. Сред туристите, които си позволяват уникалното преживяване, има и все повече българи. 

Градът е построен от затворници. Навремето е било толкова диво, че никой не искал да се засели по тези земи. Докато днес кипи живот.

Най-важното нещо, което трябва да направи човек, пристигнал в Ушуая, е да си вземе сертификат, че е стигнал до края на света! Това е задължително за всеки пътешественик и приключенец!

Стотици хиляди стигат дотук, за да получат и уникалните печати в паспортите си! Както и да се снимат на табелата за край на света. След толкова снимки как да не огладнее човек.

Една от най-големите атракции в Ушуая е кралският рак, който може да бъде сготвен и вкусно изяден!

Туристите плащат от 100 долара нагоре само за един краб. Избират си го сами. Хапват го с помощта на големи ножици.

Жаждата утоляват с бира „Кейп хорн” от ледникова вода и ечемик от Патагония. Туристическият поток така е вдигнал цените на имотите, че местните жители ги продават на баснословни суми. Като Маркус, който продава скромната си къща от ламарина и дърво за 1 милион долара, с които заминава за мечтаната Куба.

И нещо любопитно. В дворовете в Ушуая  расте и девисилът - подправката за риба и боб чорба за аржентинците е просто плевел. В къщата на дон Веласкес българските антарктици се отбиват винаги преди експедициите, за да си наберат от вкусната подправка.

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.