Ледени късове спряха движението по „Хемус”, улиците на Своге побеляха

Порои и градушки удариха Западна България. Села за часове останаха без ток в община Своге след силна градушка. Улиците буквално побеляха от ледените топчета. Стихията унищожи част от реколтата. 

По темата

30- метрова топола беше отскубната от силния вятър и падна върху главния път от Дупница за Благоевград. По чудо инцидентът се размина без жертви - лек автомобил минал по пътя в момента на паднето. Един от двамата пътници е леко пострадал. Полиция отцепи района и пренасочи движението. С часове дървото беше рязано на части, за да бъде разчистен пътят. 

Във Врачанско, поройни дъождове наводниха  мазета и приземни етажи. Пострадали са и улиците в селата, водата е отнесла части от асфалтовата настилка. Най-пострадало е село Лиляче. Там повече от 20 къщи са наводнени. Излял се е канал, който минава през селото. Има погубени животни. За щастие няма пострадали хора, но пък има материални щети.

Водата е стигала около един метър, разказват очевидци. Има наводнени приземни етажи. На място има и сили на гражданска защита.

Силна градушка спря движението по магистрала „Хемус”. Видео ни изпрати нашият зрител Михаела Ангелова в рубриката „Моята новина".

Градушка валя и в Перник. 

В Радомир пък беше заснет смерч. Снимка ни изпрати Невена Додникова.

Диана Иванова ни изпрати снимка от Плевен на облак като торнадо. 

 СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Градушка с големината на лешник валя в някои части на югоизточните райони на София, предаде Агенция "Фокус". Имаше силен вятър и гръмотевици. Няма нанесени сериозни щети по жилищните сгради и автомобилите. Видимостта на пътя е намалена.

Градушка се изсипа и в Смолян, като за броени минути земята побеля. Ледените зърна бяха с големина между грахови зърна и лешник. Тепърва хората ще правят анализ на пораженията. На територията на почти цялата област има частични превалявания от дъжд, като на места те са придружени с гръмотевици. 

За 18 области е обявен жълт код за интензивни валежи с количества между 15 и 20 литра на квадратен метър, а на места и до 50 литра. В 13 от областите освен интензивни валежи ще духа и силен вятър с пориви над 80 километра в час.Синоптиците предупреждават, че валежите над западните райони продължат. След обяд и през нощта срещу събота над Западна и Централна България ще има гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. На места валежите ще са интензивни и значителни по количество, възможни са и градушки.

Облак като торнадо в небето над Плевен. Снимка: Моята новина

Изпращайте и вашите снимки и видеа в рубриката „Моята новина"

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.