Една криминална история в стил 90-те

Замесен ли е магистрат с банда, обвинена за рекет, палежи, отвличания и охрана по принуда? Наскоро спецпрокуратурата съобщи за операция в Плевен по задържането на Камен Балбузанов - Куката, Иво Бокса и още няколко звезди от подземния свят заради мутренски безчинства в стил 90-те.

По темата

Връщаме се назад във времето. Пролетта на 2016. Покрайнините на Плевен. Сребрист скъп автомобил минава през бариерата на местно предприятие. От колата слизат четирима. Трима от тях са Камен Балбузанов - Куката, Иво Бокса и прокурорът от плевенската окръжна прокуратура Димитър Захариев. Кадрите са от охранителни камери. Дават ни ги зрители, пожелали анонимност. Сигнализират, че повече от година тримата мъже обикаляли предприятия и фирми в района на Плевен и налагали охраната си над тях. На такъв оглед с цел охрана Куката, Бокса и Захариев са дошли и тук, пише в анонимния сигнал до NOVA.

Освен кадрите от охранителните камери екипът ни събра още факти и следи за връзка между плевенския прокурор, групата около Куката и налагане на рекет с принудителна охрана в града – престъпление, за което спецпрокурорите и антимафиотите твърдят, че имат доказателства и десетки свидетели.

Кой е този прокурор и каква е неговата роля в тази престъпна група? Още факти, връзки, контакти, любопитни срещи  и криминални схеми около магистратите у нас гледайте тази неделя след централната емисия новини.

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по случая с плевенския магистрат Димитър Захариев и връзките му с обвинените за рекет.

От прокуратурата поискаха кадрите с него и криминално проявените от плевен. 

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.