Според разследващите, става въпрос за трансграничен престъпен канал

Разбиха организирана престъпна група за трафик на мигранти. Разследващите смятат, че става въпрос за трансграничен престъпен канал, информира БГНЕС.

Първоначално за 24 часа са задържани 20 души. На 6 е повдигнато обвинение за това, че са били част от ОПГ на територията на България, Турция и Сърбия.

По темата

„Става въпрос за организирана престъпна група, която осъществява престъпна дейност трафик на мигранти. Става въпрос за трансграничен престъпен канал от Турция до София и от София респективно за Сърбия, Румъния, каза Антон Славчев от ДАНС.

Той обясни, че част от групата е имала за задача да осигури превозването на мигранти, незаконното им преминаване през граница на България и Турция и довеждането им до София. Останалата част има за задача да осъществи трафика на мигранти през граница съответно за Сърбия и за Румъния. Групата се състояла както от български граждани, така и от чужди граждани. 

"В рамките на операцията бяха задържани и чужди граждани, в това число афганистански и сирийски", обясни наблюдаващият прокурор от спецпрокуратурата Евгения Станкова.

Те са разпитани като свидетели. Всички 6 с обвинение са българи граждани, а ръководителят е натурализиран българин.

По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов, полицията неутрализирала част от тази голяма група през януари, тъй като тогава те били набавили огнестрелно оръжие - 2 бойни автомата „Калашников” с един боен пистолет.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.