Честваме Световния ден на емотиконите

В очакване на Световния ден на емотиконите и предстоящата световна премиера на “Емоджи: Филмът”, фенове на емотиконите по целия свят поставиха първия Световен рекорд на Гинес

Te организираха най-голямото събиране на хора, облечени като емотикони, на различни места по едно и също време. Стотици фенове, вдъхновени от филма, се облякоха като очарователните изразителни герои. Обхващайки три континента, те се появиха в рамките на рекорда в Дубай, Москва, Лондон, Дъблин и Сао Паоло.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

Други страни дадоха своята ентусиазирана подкрепа, откликвайки на опита за рекорд със свои собствени емотикони, които участваха в празненства с подобна тематика. Според оценките, над хиляда емотикона, които не са свързани с рекорда, бяха засечени из Европа, Азия и Южна Америка.

Филмът за емотикон, който не може да се придържа само към една единствена емоция, ще излезе по българските екрани на 18 август.

„Емоджи: Филмът” на Sony Pictures Animation ще превземе световните кина от края на юли до октомври тази година. Лентата ще се появи във времена, когато популярните символи от съобщенията в нашите смартфони са по-търсени от всякога. Всъщност сега се отбелязват четвъртите годишни празненства по случай Световния ден на емотиконите, които стават все по-големи с всяко издание и официално ще се честват в понеделник, 17 юли.

Коментирайки събитието, Джош Грийнстейн, президент на отдела по световен маркетинг и дистрибуция на Sony Pictures Entertainment, сподели: „Да постигнеш Световен рекорд на Гинес е доказателство за огромната световна привлекателна сила на емотиконите. Страхотно е да видиш толкова много хора, развълнувани от световната премиера на ‚Емоджи: Филмът‘“.

Джак Брокбенк, съдия към Световните рекорди на Гинес, добави: „Невероятно сме впечатлени от нивото на координация и тайминг, необходими за този опит за световен рекорд. И всичко се случи едновременно! Официално, това е фантастично постижение!“

Относно „Емоджи: Филмът“

„Емоджи: Филмът“ отключва един невиждан досега таен свят, намиращ се в смартфона ви. Скрит в приложението за съобщения е Текстополис – оживен град, където всичките ви любими емотикони съжителстват, надявайки се да бъдат избрани от собственика на смартфона. В този свят всеки емотикон притежава само една емоция, като единственото изключение е Джийн (Станислав Койчев - Стан) – темпераментен емотикон, роден без филтър и разцъфващ в най-различни експресии. Решен да стане „нормален“ като всички останали, Джийн се възползва от помощта на най-добрия си приятел Дай 5 (Георги Стоянов) и на всеизвестната хакерка Терабайт (Ралица Паскалева). Заедно те потеглят на епично „прило-ключение“ през приложенията на телефона, всяко със собствения си див и забавен свят, за да открият Кода, който ще поправи Джийн. Но когато по-голяма опасност ненадейно заплашва телефона, съдбата на всички емотикони зависи от тримата приятели, които трябва да спасят света си, преди той да бъде изтрит завинаги. Озвучен на български с гласовете на Станислав Койчев - Стан, Георги Стоянов, Ралица Паскалева, Албена Михова, Николай Петров, Стефан Стефанов, Лина Шишкова, Денислав Димитров и Стефани Петкова, „Емоджи: Филмът“ е режисиран от Тони Леондис, продуцент е Мишел Раймо Койате, а сценаристи са Тони Леондис, Ерик Сийгъл и Майк Уайт. “emoji”™ е лицензирана запазена марка на emoji company GmbH.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес