Двамата разказват за последния им телефонен разговор с майка им

Британските принцове Уилям и Хари разказват в нов документален филм за последния телефонен разговор, който са имали със своята майка - принцеса Даяна, преди смъртта й, съобщи Асошиейтед прес.

По темата

Филмът "Даяна, нашата майка: нейният живот и наследство" излиза по случай 20-ата годишнина от смъртта й. Тя загина при автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

СНИМКИ НА ДАЯНА С ДЕЦАТА Й ВИЖТЕ ТУК

"Никой никога не е разказвал тази история от гледната точка на двамата човека, които са я познавали по-добре от всеки друг и са я обичали най-много - нейните синове", заяви изпълнителният продуцент на филма Ник Кент.

15 неизвестни факта за лейди Даяна, които не знаехте

Последният телефонен разговор между двамата принцове и тяхната майка е бил съвсем кратък. Момчетата искали по-бързо да се върнат към игрите си, а не да губят време да си приказват по телефона със своята майка, която била на почивка във Франция.

Това и досега тормози Уилям и Хари, тъй като Даяна щяла да умре същата вечер.

"Хари и аз ужасно бързахме да кажем довиждане. Очевидно ако знаех какво щеше да се случи, нямаше да бъда толкова безразличен", казва Уилям във филма. "Но този телефонен разговор се е запечатал в ума ми толкова силно", заявява той.

Хари казва, че последният разговор е нещо, за което ще съжалява, докато е жив.

"Когато погледна назад, е невероятно тежко. Ще трябва да се боря с това до края на живота си", заявява той.

Из писмо на лейди Даяна: Хари постоянно има проблеми в интерната

"Да не знам, че това е бил последният път, когато разговарям с моята майка. Колко различно би протекъл този разговор, ако имах дори най-малка представа, че животът й ще бъде отнет онази вечер", казва Хари.

Филмът обръща внимание на аспекти от живота на Даяна като благотворителната й дейност, но избягва по-противоречиви теми като извънбрачните връзки. В него двамата принцове си спомнят за чувството за хумор на своята майка, а също за това как са приели новината за смъртта на Даяна и последиците от нея, както и за болката от развода на техните родители.

Рокли на принцеса Даяна на изложба в Лондон

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.