Той бе открит във вилна постройка край софийско село

Жандармерия и военна техника в акция по задържането на мъжа, убил съпругата си в Пещера. 44-годишният Георги Генов беше арестуван в софийското село Мухово, след като се укриваше повече от две денонощия. 

По темата

Три дни след разтърсващото убийство на Катя от Пещера, бившият ѝ съпруг беше открит във вилата му в село Мухово. Именно Георги Генов, според свидетели, е нанесъл смъртоносните рани на Катя.

Според съседи Георги отишъл във вилата снощи, а колата оставил близо до стената на язовир Тополница, за да бъде по-трудно откриваема от властите.

„Не се е криел, това си е негова къща тук”, заяви пред NOVA баща му Никола Генов. „Дошъл е тук да се усамоти на спокойствие. Ние дойдохме заедно с полицаите, те ме питаха къде е вилата и аз им казах”, продължи Никола Генов.

Родителите му са все още в шок от случилото се. 

„Никак не мога да си го обясня, обичащи се, 25 години съвместен живот и накрая това”, коментира бащата.

„Предстои задържане за 72 часа и, разбира се, внасяне на искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Във вилата е намерен и ножът, с който Катя е убита, а в късния следобед съпругът ѝ беше транспортиран под конвой до Пазарджик.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.