"Намереното количество наркотични вещества е сериозно", заяви главният секретар на МВР

Голямо количество наркотици иззе полицията при среднощна акция в столичните квартали „Младост” и „Павлово”.

Обискирани са 11 апартамента. Задържани са осем души. Петима от тях остават в ареста за 24 часа. 

На няколко адреса са открити марихуана, амфетамини и кокаин. Открита е и добре оборудвана оранжерия със 180 насаждения. Двама от задържаните, вече са привлечени и като обвиняеми.

„Намереното количество наркотични вещества е сериозно по отношение на уличното наркоразспространение. Говорим за над 1 кг суха тревиста маса марихуана, 1 кг екстази, амфетамини, 100 г кокаин. Групата е хваната в момента на извършване на тази дейност и събрахме достатъчно доказателства за пред съда”, заяви в „Здравей, България” главният комисар на МВР Младен Младенов.

МВР разкрива детайли около съботната спецакция

Във връзка с акцията на магистрала „Тракия” през уикенда, при която бе задържана група за наркотрафик, която дори е убила един от своите членове – таксиметров шофьор, който бил готов да свидетелства срещу групата, Маринов заяви, че досега не е залавяно такова голямо количество хашиш, приготвен за международен трафик.

СРЕДНОЩНА СПЕЦАКЦИЯ: Арести и обиски в няколко града у нас (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Според мен затворихме целия кръг на тази престъпна дейност и обезглавихме групата”, допълни главният секретар на МВР.

Младен Маринов коментира и отвличането на Адриан Златков.

„Смятам, че към този момент не може да упрекваме бащата за поведението му. Нашата работа беше, прилагайки разузнавателни методи, да запазим живота на момчето. Той е имал първостепенен инстинкт да запази детето си. Мога да кажа, че много неща се пишат в медиите, но няма нищо вярно. Това значи, че не изтича информация. Няма да ви кажа какво точно е станало“, каза Маринов.  

Още няма заподозрени за отвличането на Адриан Златков

„Не можем към момента да разкрием какви са ни методите. Направено е всичко, което е позволявала ситуацията. Разследван е и опитът от други такива случаи. Щабът заседава денонощно заедно с психолози. Приложихме пълния обем от способи и средства, с който разполагахме. Бащата може да говори това, което прецени. Ние носим отговорност и можем да говорим само с факти“, добави Младен Маринов. 

Бащата на похитения Адриан пред NOVA: Отвличането е тема табу в дома ни

За убийството във Виноградец и ареста на сина на жертвата главният секретар на МВР обясни, че инцидентът не е планиран.

„Трагичният случай с бащата не би трябвало да отмени наказателната отговорност на сина”, поясни Маринов.

НАРКОТИЦИ ИЛИ КОНТРАУДАР: Защо арестуваха сина на убития във Виноградец?

Припомняме, че Димитър Тонкев - синът на убития ресторантьор, бе задържан за разпространение на наркотици. Семейството на 21-годишния младеж подозира, че задържането му е „наказателна мярка”, взета от бившия вече председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Именно той е собственикът на пистолета, с който беше застрелян Наско Тонкев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.