Някои обвинения срещу тях обаче паднаха

Специализираният съд остави за постоянно в ареста двамата полицаи от Седмо РПУ, задържани за участие в схема за наркоразпространение в София. Обвинението за подкуп обаче отпадна, защото не е уточнено кой на кого е давал и кой от кого е взимал подкуп. 

По темата

Някои от обвиненията за наркотици също паднаха. Първоначално прокуратурата съобщи, че двамата полицаи, освен че са разпространявали наркотици, са осигурявали и чадър над дилърите в района, в който работят и са събирали месечна такса „Спокойствие” от 2000 лв.

В съда обаче стана ясно, че срещу тях има един анонимен свидетел. Само на неговите показания е базирано и обвинението срещу двамата полицаи. Доказателство за думите му били протоколите за разпознаване.

Оказа се и че разпространението не е на много видове наркотици, а само на марихуана. Таксата „Спокойствие” пък била взета именно и само от него.

Според адвокатите престъпна група няма, а анонимният свидетел срещу двамата полицаи бил разработван от тях. Именно затова те били натопени. Адвокатите подчертаха и че двамата са награждавани 16 пъти за добре свършена работа. Единият от тях е получил награда само месец преди да бъде разследван за разпространение на наркотици.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.