Детето е отивало на училище

16-годишно момче беше прегазено на пешеходна пътека по пътя Бургас-Созопол. Детето е пресичало главния път между село Атия и Военноморската база.

ПРЕДИ ПЪРВИЯ ЗВЪНЕЦ: Затягат контрола в районите около училищата

Рано тази сутрин момчето пресичало, за да си хване автобуса за Бургас, където учи, когато автомобилът го ударил. Единственият очевидец на трагедията разказва, че било все още тъмно и валял дъжд.

Напрежение в "Казичене", след като тир блъсна пешеходец (ВИДЕО)

16-годишният Костадин е пометен от джипа на 59-годишния Кирил Георгиев. Мъжът е задържан и вече му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. 

ПРИМЕР ОТ КИТАЙ: "Зебри" мигат като светофари (ВИДЕО)

Момчето учело в гимназията по туризъм, бил отличник. С класа на Костадин вече работят психолози.

Разследващите още уточняват какво е причинило тежката катастрофа. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. Едно от обясненията за фаталния сблъсък е, че водачът на джипа е бил заслепен от фаровете на насрещно движещ се автомобил. Мястото на трагедията - кръстовището пред 

Кола помете две деца на пешеходна пътека в София (ВИДЕО)

Военноморската база, е едно от най-опасните в Бургаския регион. Около него има няколко паметни плочи на загинали в катастрофи.

При ограничение от 60 километра за преминаване през кръстовището и действащ стационарен радар голяма част от водачите преминават с превишена скорост и не спазват ограничението по правия участък.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.