Разберете за какво помага вярата в Добрия старец

Вярата в Дядо Коледа е много важна за психичното здраве на децата, твърди канадска психоложка, съобщи вестник "Дейли мейл".

Коледа е време за вълшебства, особено за децата. Между украсата на дома и въпросите за Дядо Коледа обаче родителите често се чудят доколко това вълшебство зависи от тях. Повечето не знаят дали да насърчават наследниците си да мислят, че Добрият старец наистина съществува и какви може да са последиците от лъжите. Притесняват се и от мисълта, че скоро децата ще научат истината.

7000 души, облечени като Дядо Коледа, се надбягваха в Мадрид (ВИДЕО)

Кристен Дънфийлд от университета Конкордия обясни, че е най-добре родителите да подкрепят децата си, докато те самите разберат каква е истината. Когато това стане, реакцията им няма да е толкова страшна.

Вярата в такива измислици не само че не е вредна, но е и полезна за децата. Те помагат за алтернативното мислене, иновативността и подпомага емоционалното развитие на малчуганите. 

Повечето деца през определен период вярват в Дядо Коледа. Спират обикновено към 8-годишна възраст. Макар и много родители да се боят от този преход, той е неизменна част от порастването. 

Каква е формулата за идеална Коледа?

Дядо Коледа е смесица от реалност и вълшебство. С времето мисленето на децата се развива дотам, че да разбират колко невъзможни са нещата, които прави. Това осъзнаване проличава в задаваните от тях въпроси.

Що се отнася до детската реакция на лъжите, обикновено тя е съвсем спокойна. Една такава лъжа не може да предизвиква непоправими щети. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.