На площад "Батенберг" в София се очаква да празнуват около 20 000 души

Със засилени мерки за сигурност и с празнични концерти България ще посрещне 2018-а. На площад "Батенберг" в София се очаква да празнуват около 20 000 души.

Новогодишният концерт в София - със строга охрана

Заради това и полицията ще съсредоточи в района значителен ресурс. Хората, които искат да гледат концерта на живо от 22.00 до 01.00 часа, ще бъдат пропускани през 8 пункта около площада. Няма да бъдат допускани хора в нетревзо състояние и посетители, които носят остри и опасни предмети. На място ще бъде разположена тежка техника, екипи на пожарната и линейки. 

ЗАРАДИ ПРАЗНЕНСТВАТА: Полицаи с автомати патрулират в столицата

За да стигнете до централния празник в столицата, от общината препоръчват да използвате градския транспорт. В сайта на Центъра за градска мобилност може да видите кои линии ще работят през нощта. Само някои от трамваите, тролеите и автобусите ще се движат и след полунощ. Метрото обаче ще е денонощно - според посоката интервалът на движение ще е през 20 или през 40 минути.

Засилени мерки за сигурност в новогодишната нощ в София

Столичната община наблюдава сигурността в София не само в новогодината нощ, но и по принцип. 2400 камери следят пешеходни зони, възлови кръстовища и места, където обикновено има много хора

В празничната нощ не се очаква температурите да паднат драстично. Термометрите ще показват от 0 до -4 градуса. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.