Оказва се, органите на реда познават отдавна 56-годишния Росен Ангелов

Органите на реда познават отдавна издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов и то не само с присъдата му за блудство с малолетна. В досието на 56-годишния мъж има присъди за търговия с чужда валута, обир на лично имущество и причиняване на тежка катастрофа.

СНИМКИ ОТ КЪЩАТА, В КОЯТО СЕ Е УКРИВАЛ

Кой е Росен Ангелов? Оказва се, органите на реда го познават отдавна и то не само с присъдата му за блудство с малолетна. Криминалното досие на Росен Ангелов започва още през далечната 1994 г. Съден като войник за търговия с чужда валута.

Три години по-късно - през 1997 г. започва първото дело за блудство. Росен Ангелов е обвинен, че е насилил дъщерята на жената, с която живеел тогава.

Малко след като излиза от затвора прави катастрофа, като шофьор на такси. Осъден е на пробация и пак е издирван. Пак край село Луково. Следват още редица обвиненя, две от тях пак за блудство. И така 10 години Росен Ангелов се укрива. Ето как го описаха разследващите?

Кметът на Луково: В къщата, в която живял Росен Ангелов, е имало човек доскоро (СНИМКИ)

Наричали го Горският. Ходел пеша, живеел изолирано. Нямал нито документи, нито постоянна работа, нито постоянен дом.

„Росен Ангелов е лукав, хитър, интелигентен. Вътрешна раздразнителност, възприема всяко отхвърляне като проблем. Проявил е бърза адаптация към затвора”, разказва Ивайло Иванов от СДВР.

А в затвора е лежал почти 7 години. За блудство с 11-годишно момиче. Десет години по-късно отново бил осъден – на 8 години затвор за блудство с 12-годишно дете. Но така и не влязъл зад решетките - избягал и вече 10 години службите не могат да го намерят. А Росен бил съден за редица престъпления.

„За кражба от 2004 г., за укривателство, за обсебване и за кражба на ток от 2007 г. Както и на още едно наказателно производство за блудство и пак за лице под 14 години”, обясни Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба.

Продължава издирването на въоръжен и опасен мъж след шесторното убийство в Нови Искър

Сега, за издирването на Росен Ангелов държавата впрегна цялата си мощ - полиция, армия, барети, кучета, хеликоптери и термо камери. Той бил опасен и сериозно въоръжен.

„Намерихме части от ръчни гранати, запалки за тях, търсил да се снабди с дълго огнестрелно оръжие. Той е изключително опасен, склонен е към насилие”, обясни Младен Маринов, главен секретар на МВР.

И досега никой не може да обясни от къде издирваният Росен се е познавал с Кети Кюхова. Познанството им в интернет е от преди 10 години. Той се представя като Роко Боко. Не е сред приятелите й, но харесва всяка снимка, на която Кети е сама или с кучето си.

„Проявявал е и ревност към мъжа, с когото е живеела. Споделяла е с него, че има проблеми с Неделчо и това го е притеснявало”, разказва още Младен Маринов, главен секретар на МВР.

Пет дни преди убийството обаче Кети сменя снимките си в мрежата и отново публично заявява, че е щастливо обвързана с Неделчо. Издирваният Росен Ангелов не е харесал това.

„Има особености на характера, които го правят изключително агресивен при отхвърляне и изоставяне от жената, към която е имал чувства”, добавя Младен Маринов, главен секретар на МВР.

А Кети вече не искала да бъде с него, казват разследващите.

Още за разследването на убийствата в Нови Искър - в късните новини и утре в "Събуди се".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.