В предепидемична обстановка е цялата русенска област

Грипна епидемия от днес е обявена в градовете Трявна, Дряново и Димитровград.

От 24 януари грипна епидемия ще е в сила и за община Бобов дол и областите Видин и Стара Загора. 24, 25 и 26 януари са обявени за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол. 

В област Видин само в няколко училища няма да се учи, тъй като само там заболеваемостта е около и над 30%. 

Поради висока заболяемост от грип от сряда до края на седмицата няма да се провеждат учебни занятия и в две училища в Дупница, едно -  в с. Невестино и едно - в с. Раждавица, община Кюстендил. 

Какви храни да ядем, за да се предпазим от грипа?

Остава в сила епидемията за община Благоевград и за област Пазарджик. Тъй като грипът в област Пазарджик вече засяга основно хора на възраст от 30 до 50 години, ваканцията на учениците няма да се удължава и те ще трябва да се върнат в класните стаи в сряда. 

ПРОГНОЗА: Близо половин милион българи - покосени от грип този сезон

В предепидемична обстановка е цялата русенска област. До второ нареждане в общините, с обявена грипна епидемия, се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации. 

Как да разпознаем настъпващия грип?

В разгара на епидемията е важно и да подсилим организма си с витамини и полезна храна, съветват специалистите. Не се препоръчват диети и преяждания в този период, а балансирано хранене.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.