За своята версия той работи заедно с драматурга Тони Къшнър

Един от най-обичаните музикални филми „Уестсайдска история” ще бъде преобразен от Стивън Спилбърг, който ще повери главните роли на латино таланти.

Оригиналната филмова версия на мюзикъла на Ленард Бърнсейн от 1959 – Шекспировата „Ромео и Жулиета”, възродена в света на воюващите банди в Ню Йорк от режисьорите Джеръм Робинс и Робърт Уайз по сценарий на Ърнест Лемън, излезе на екран през 1961.

Българин ще участва в новия филм на Стивън Спилбърг (ВИДЕО)

Филмът спечели 10 „Оскара” от 11 номинации и грабна вниманието на цяло поколение на прага на огромна обществена промяна.

За своята версия Спилбърг работи заедно с драматурга Тони Къшнър, който и преди е сътрудничил на режисьора милиардер и три пъти носител на „Оскар” в „Линкълн” ("Lincoln", 2012) и „Мюнхен” ("Munich", 2005).

За кастинга отговаря Синди Тоулън и ще избира измежду актьори на възраст 15–25 години за главните роли на Тони, Мария, Анита и Бернардо. Кандидатите трябва да могат и да пеят, а танцовият опит е предимство.

СЛЕД БРОЕНИ ЧАСОВЕ: "Оскарите" ще блеснат в ръцете на победителите (ВИДЕО)

В обявата за кастинга се уточнява, че Мария, Анита и Бернардо са латино герои.

В първия филм пуерториканката Мария беше изиграна от актрисата Натали Ууд, а Бернардо – от Джордж Чакирис – син на гръцки имигранти, който получи „Оскар” за поддържаща роля.

Анита беше Рита Морено, която е пуерториканка и също спечели „Оскар” за ролята си.

„Уестсайдска история” ще е първият мюзикъл в творчеството на 71-годишния Спилбърг. Той се заема с него на фона на ренесанс на този жанр в американското кино.

Миналогодишните „Красавицата и Звяра” и The Greatest Showman on Earth, както и „Ла Ла ланд” през 2016 влязоха в аналите на 10-те най-касови музикални филми в историята на Северноамериканското кино.

Действието в „Уестсайдска история” се развива на площад „Линкълн в Манхатън в горен Уестсайд, където е противопоставянето на бандите на „Шаркс” („Акулите”) и „Джетс” (Ракетите”).

Днес най-известното нещо в квартала е Линкълн сентър – най-престижната сцена за изпълнителски изкуства в Америка, където Метрополитън опера отваря врати през 1966, а сега апартаментите тук струват милиони долари, уточняват БГНЕС и АФП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.