Там напълно безплатно нуждаещите се ще получат легло, одеяло, течаща вода и топлина

IT специалист създаде първия у нас частен център за настаняване на бездомни хора през зимата. Домът е в село Брестник и е напълно безплатен. Едва 28-годишен, Димитър Навущанов е изцяло отдаден на каузата да помага на бедни и бездомни хора.

ЖЕРТВИ НА СТУДА: Двама бездомници загинаха в София и в Пловдив

Превърнал е някогашното бомбоубежище в село Брестник в приют за бездомни. Със свои средства е закупил леглата и завивките. Доброволци му помогнали да боядиса стаята и да ремонтира тоалетните помещения. Готов е напълно безплатно да обгрижва през зимата хората, останали на улицата.

За Иван Георгиев, който проси пред една от църквите в Пловдив и близо 20 години живее по улиците, частният приют е мечтан лукс, защото в общинския трудно се намирало свободно място.

Общината ще подкрепи частния приют. Мечтите на Димитър не спират до тук. От две години води борба с институциите да превърне бившия гарнизонен стол в Пловдив в социална трапезария

От Министерството на отбраната обаче обясниха, че в момента няма законова процедура столът да бъде отдаден под наем, а Димитър ще продължи каузата си със свои средства и с помощ от дарители. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.