Скоростните ленти и на двете платна за София и за Бургас не могат да се използват

Камион се обърна на магистрала „Тракия” в района на Пазарджик и блокира движението по аутобана за часове.

Тир с пиян шофьор се вряза в бензиностанция в Ямболско

Катастрофата станала около 09.00 часа сутринта.Товарният автомобил първоначално е криволичил в аварийната лента.

Шофьорът е загубил управлението над камиона, блъснал се е в средната разделителна мантинела и се е обърнал, блокирайки изцяло движението по магистралата. При обръщането кабината се озовала в платното в посока Бургас, а ремаркето останало в другото платно към София. Наложило се е пожарната да реже кабината, за да извади двамата шофьори.

 „Двама са били шофьорите. Единият е шофирал към момента. Другият е почивал. По вяска вероятност са се сменяли през определен период от време. За радост, те не са сериозно пострадали. Само единият от двамата водачи е закаран до болница за преглед”, обясни говорителят на Областната дирекция на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

ВНУШИТЕЛНИ КАДРИ ОТВИСОКО: Верижна катастрофа от над 100 коли (ВИДЕО)

Тирът е превозвал велосипеди от София към Пловдив. Стоката беше претоварена в друг камион.

„Според първоначалните данни причината за катастрофата е разсейване, отнемане вниманието на шофьора”, обясни Мирослав Стоянов.

Едва три часа след катастрофата започна разчистването на разлятото гориво и рязането на смачканите мантинели. През това време се образуваха километрични колони, а движението се пропускаше през аварийната лента. Тирът беше изтеглен от магистралата в ранния следобед.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.