В празничното шествие се включиха 10 000 души

Стотици хиляди се събраха в германския град Кьолн за традиционния парад. Карнавалното шествие, което премина през центъра на града, включваше 100 платформи и 10 000 участници. 

СНИМКИ ОТ КАРНАВАЛА ВИЖТЕ ТУК

От платформите бяха хвърлени общо 300 тона бонбони към зрителите, част от които също бяха в карнавални костюми. Парадни шествия имаше и в много други градове на страната, съобщава БТА. 

ПИЩНО ТЪРЖЕСТВО: Откриха карнавала в Рио (ВИДЕО+СНИМКИ)

Днешният ден в Германия е известен като "Розов понеделник" . Традицията за парадите се е зародила в Кьолн през зимата на 1822-1923 г., когато местни велможи се срещат в кръчма зад църквата на Света Урсула, за да обсъдят как да намалят невъздържаността сред хората преди настъпващите пости.

Красиви маски, костюми и ангелски полет на старта на карнавала във Венеция (СНИМКИ)

Така решават да заимстват карнавалните чествания от италианския град Венеция. Те въвеждат и романтичния парад на маските. Възможно е градските велможи да са се вдъхновили от триумфалните военни паради на местните принцове и генерали, както и от църковните процесии. 

Учредителите на първия парад в Кьолн през 1823 г. създават комитет за карнавалните празненства и успяват да ги организират само за две седмици. През следващата година всички хотели и къщи за гости в града са заети за карнавалния парад. Това подтиква и други градове в района да организират паради.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.