Автоджамбази опитаха да откраднат автомобил с включен двигател

Кражбите на коли със запалени двигатели продължават, въпреки призивите на полицията шофьорите да бъдат внимателни. В студеното време ръстът на този тип кражби е 100%.

Опит за такава кражба завърши с преследване и арест за джамбазите. Скъпата кола за около 90 000 лева била открадната, след като била оставена с включен двигател. Малко по-късно е засечена от полицаи из софийските улици. Следва гонка, при която крадците са задържани.

Бум на новите схеми при кражбите на коли

Кражбата се случва въпреки призивите към гражданите да не оставят автомобилите си със запалени двигатели. Инцидентът е станал на 15 февруари, уточни за „Здравей, България” главен инспектор Пламен Максимов от СДВР.

Пиян се опита да открадне кола с дете вътре

Хората, които са задържани, са наблюдавани от няколко месеца, тъй като са се специализирали в подобен тип кражби и са били известни на полицията. Става въпрос за криминално проявените Таратора и Шиндлера от София – на 37 и 40 години.

Разбиха депо с крадени автомобили в София

Единият е задържан миналата година в гараж при опит да укрие откраднат автомобил. Двамата са с дебело досие и в момента са с постоянна мярка „задържане под стража”, уточни Максимов.

Семейство от Варна търси крадец с призив във Facebook (ВИДЕО)

Според информация на полицията двамата мъже са планирали да продадат колата на автоморга в района на Перник.

От началото на годината в София са станали 21 кражби на автомобили с включени двигатели. За същия период на миналата година те са били 11.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.