Камери в училище не трябва да има, категорична е заместник-министърката

"Камери в училище не трябва да има, защото те не помагат за решаване на съществения проблем. Това няма да даде превенция от насилието спрямо децата, а и спрямо учителите. С камерите само ще констатираме". Това заяви за "Здравей, България" заместник-министърът на образованието Деница Сачева. 

Протест на родители в Перник срещу насилието в детски домове и градини

"В момента върви процес на обругаване на учителската професия, който е абсолютно неприемлив. Виждате, че проблемите са много сериозни. Не може да очакваме от един учител да се справи с всички тези социални драми, които виждаме в обществото", допълни тя.  

Юрист: Българите отглеждат „келешчета”

Сачева коментира и казус с майка, която отказва да запише трите си деца на училище. Тя и мъжът й отглеждат и обучават сами дъщерите си. Момичетата са на 13, 14 и 18 години и никога не са стъпвали в клас. Случаят беше показан в предаването "Съдебен спор" по NOVA.

"Минималното, което може да се направи, е родителите да бъдат глобени. Индивидуалното обучение протича по регламентиран ред, а тук говорим за случай, в който децата просто си стоят вкъщи и се обучават по интернет, което е противоконституционно", коментира Сачева.  

Гледайте повече във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.