Властите обещаха да се преборят с проблема

След топенето на снега – бум на дупките по всички пътища на България. От Пътната агенция обясниха за NOVA, че проблемните участъци ще бъдат запълнени със студена асфалтова смес или фрезован асфалт.

Как неремонтиран участък от АМ "Тракия" застрашава живота на пътниците?

През следващите седмици ще се работи по над 200 километра второкласни и третокласни пътища. Сред тях са пътят Варна – Добрич, Търговище – Раград, пътят през прохода „Петрохан”, за пещерата  „Леденика” и други.

СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ: Натоварено движение, свлачища и дупки по пътищата (ОБЗОР)

В София положението също не беше по-добро. На оживено кръстовище в столичния квартал „Дружба” има огромна дупка, която представлява сериозна заплаха за някои автомобили. Трапът е близо 30 сантиметра, но общинарите не са го забелязали. Подобни има из цяла София.

Свлачище затвори пътя до Боровец

От общината обещават да се преборят с проблема.

"Дупките са се отворили на улици, които не са ремонтирани в близките десетилетия, ние ще направим максимално необходимото те да бъдат запълнени в кратки срокове”, заяви Евгени Крусев.

Шегаджия сади дръвчета в дупките по нюйоркските улици (СНИМКА)

38 милиона лева е бюджетът на общината за запълване на ямите в София за тази година. Крусев каза, че властите започват работа по всички основни улици, булеварди и малки улички.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.