Президентът на ЕНП се е срещнал с кметовете, избрани с листата на ГЕРБ

Президентът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол се е срещнал с кметовете и председателите на Общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ. Това съобщават от пресцентъра на партия ГЕРБ във Видин. Разговорът се е провел преди началото на форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите, който се провежда в София в момента.

Президентът на ЕНП е казал, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС. "От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не съществуват откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа", е коментирал Дол.

Европейската народна партия - на изнесено заседание у нас (ВИДЕО)

Президентът на ЕНП е подчертал, че българските градове и села се развиват непрекъснато и е изразил увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове. Градоначалниците от своя страна са изразили благодарността си към ЕНП и са заявили, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС е от изключително значение за всички населени места в страната. Всеки от българските кметове е дал своите убедителни доводи пред Дол защо кохезионната политика не трябва да се променя като са дали примери от регионите, които управляват. 

Президентът на ЕНП е подчертал, че страната ни е сред отличниците в тази сфера и е заявил, че кохезионната политика е важна не само за България, но и за целия ЕС, защото обединява страните-членки. Той е казал, че успехите, иновациите и развитието на региони като София, Варна, Бургас, Габрово и други се дължат на силните кметове от ГЕРБ.

Tой е бил категоричен, че Мария Габриел е изключителен еврокомисар, като е подчертал, че тя е поела поста по време на средата на мандата, но бързо се е ориентирала в ситуацията. "Мария върши наистина страхотна работа по цифровизацията и съм сигурен, че ще докара интернет дори в най-малките селца в ЕС", и е коментирал, че това ще бъде печеливш ход за ГЕРБ преди изборите за Европейски парламент.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.