Американският президент каза, че двамата ще имат "много добра дискусия за Иран".

Германският канцлер Ангела Меркел пристигна в Белия дом за разговори с президента на САЩ Доналд Тръмп и беше посрещната от домакина с целувки по двете бузи, предаде ДПА, цитирана от БТА.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Ключова среща: Меркел ще разговаря с Тръмп

Меркел, облечена в ярко синьо сако, и Тръмп, в обичайния си тъмносин костюм, си размениха любезности, усмихваха се и кимаха към фотографите, а после влязоха в Белия дом, за да разговарят в Овалния кабинет. Срещата им ще приключи с работен обяд.

Меркел: Има много ясни доказателства за химическата атака в Дума

Пред журналистите, отразяващи срещата, Тръмп каза, че двамата ще имат "много добра дискусия за Иран". Той допълни, че не знае дали ще постигнат съгласие с Меркел по въпроса, предаде Ройтерс. Тръмп спомена също, че се разглеждат "две или три места" като възможност за провеждане на срещата на върха между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Меркел: ЕС се нуждае от обща външна политика

Той се зарече, че няма да се остави да "бъде изигран" от севернокорейския си колега, когато става дума за разговорите за мир със Северна Корея, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.
"Няма да бъде изиграни. Това няма да ни се случи. Ние мислим, аз мисля, да постигнем решение, ако не, ние ще напуснем стаята, с голямо уважение", каза Тръмп, цитиран от ДПА. Той изрази надежда, че на срещата с Ким ще бъде постигнат "страхотен успех". Тръмп заяви, че не мисли, че Ким Чен-ун се опитва да изиграе международната общност, като декларира готовността на Пхенян за денуклеаризация, предадоха ДПА и ТАСС. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.