3D оборудването ще се използва за обществени културни прояви

Несебър ще впечатлява туристи със светлинно шоу още това лято, благодарение изпълнението на проект по трансгранично сътрудничество.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА СВЕТЛИННОТО ШОУ В НЕСЕБЪР

Прожекционното 3D оборудване вече е налично и ще се използва за обществени културни прояви. Първите проби на светлините вече са в ход и се търси най-подходящия вариант за последователността им. 

„Предвиждаме регулярни презентации на крепостните стени, които имат за цел да обогатят туристическия продукт и културния облик на старинния град, коментира кметът на Община Несебър Николай Димитров. И допълни, че общинското ръководство планира да превърне тази атракция в постоянно и очаквано събитие, подобно на други места в страната.

ТВОЕТО РОДНО МЯСТО: По калдъръмите на Созопол (ГАЛЕРИЯ)

„Целта на този проект, който изпълняваме, е повишаване привлекателността на града чрез нови, съвременни и модерни методи и технологични устройства“, изтъкна градоначалникът. 

Атрактивното представяне на хилядолетното богатство на града е в рамките на проекта ”Промотиране на историческите културни и туристически богатства на Одрин и Несебър“, изпълняван от Община Несебър по програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.