При спречкването в превозното средство не е имало опит за убийство, пише в мотивите на съда

Пуснаха го под домашен арест мъжът, намушкал 17-годишно момче в тролей в София. Мотивите на съда са, че при спречкването в превозното средство не е имало опит за убийство. 

СНИМКИ НА ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ВИЖТЕ ТУК

Потърпевшият без причина и без да бъде предизвикан е нанесъл удари в гърба на обвиняемия, отправяйки му обида "циганин". След това обвняемият е започнал да вика и да пита защо го е ударил и защо го обижда. Последвала е схватка и обвняемият със сгъваем нож е нанесъл нараняванията. Има данни за причинена телесна повреда и престъпление против личността, но съдът няма доказателства нападението да бъде прието като умишлен опит за убийство, пише в мотивите на съда. 

По делото не е налице медицински документ за диагноза на пострадалия, включително и данни за престоя и лечението му в "Пирогов". 

ЗАРАДИ ЗАБЕЛЕЖКА: Мъж намушка с нож младеж в тролей (ВИДЕО)

Съдът приема, че има опасност от извършване на престъпление, но не заради криминалното минало (от 2003 г.), тъй като обвиняемият е реабилитиран отдавна. Магистратите отчитат обстоятеството, че във владение на обвняемия освен метадон, е намерен и амфетамин. Според съда обаче няма реална опасност нападателят на младото момче да се укрие от органите на реда, затова постанови домашен арест за 33-годишният Георги Георгиев.

"Искам да видя майка си жива още един път". Това обясни в последна си дума 33-годишният Георги Георгиев.

Намушканото в тролейбус момче остава в болница

Припомняме, че мъжът беше задържан на 14 май, след като наръга 17-годишен младеж в тролей в София. Причина за наръгването е забележка за непристойно поведение на група деца в градския транспорт. След инцидента стана ясно, че Георгиев е на метадонова програма и е наркозавосим.

Днес адвокатът му поиска по-лека мярка за неотклонение - домашен арест или цитирам, “каквато съдът прецени”.

Близки на момчето, намушкано с нож в тролей, търсят справедливост

"Разпитани са много свидетели, направили са оглед и разпознаване с цел изясняване на инцидента, но никой не се е поинтересувал от неговото психично състояния. Клиентът ми е на метадонова програма, наркозависим. Така че трябва да има психиатрична експертиза, доколко е извършил деянието", коментира адвокатът на Георгиев.

Той допълни, че има данни за насилие над Георгиев, които не са изяснени.

"Няма медицинска документация. Не знаем каква е телесната повреда на наръганото лице. Подзащитният ми живее и се грижи за болната си майка", обясни още защитата на Георгиев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.