Полицията е по горещи следи на избягалия затворник

Полицията в Ловешко е по горещи следи на избягалия затворник Борис Иванов. Блокиран е периметър извън града в радиус от 3 километра. По предварителна информация са намерени и дрехи на беглеца.

NOVA разполага с ексклузивни кадри, на които се вижда как двама други затворници се опитват да го догонят.

Радев: Вертолет провери районите, в които може да се намира избягалият затворник

Периметърът е между селата Александрово и Дренов, недалеч от Деветашката пещера. Там започна специализирана полицейска акция по сигнал, че избягалият затворник е видян. Включи се и следово куче, което е намерило изоставени дрехи и вещи, за които се предполага, че са на Борис Иванов. Мобилизрани са всички сили на полицията.

Министър Радев: Вероятно има пропуски при промяната на мерките на затворника от Ловеч

В огледа на периметъра се включи и дрон. Охранителните камери в Ловеч не са заснели бягството на Борис Иванов. На кадрите, с които NOVA разполага, се вижда как други затворници се опитват да настигнат беглеца. Малко по-късно са заснети да се връщат обратно. С тях е и трети затворник, който също гонил Борис Иванов.

Хеликоптер се включи в издирването на избягалия затворник в Ловеч

Заради късмет или предварителна информация избягалият рецидивист е успял да избегне всички записващи устройства в района. Въпреки случая работниците в предприятието разказаха, че досега не са имали проблеми с лишените от свобода.

Издирването на 48-годишния рецидивист в Ловешка, Добричка и Варненска области ще продължи и през нощта.

Затворник избяга от мандра край Ловеч (ВИДЕО+СНИМКИ)

Правосъдният министър Цецка Цачева коментира пред адвокатска колегия в София, че предстои проверка на фирмата, която е наела Борис Иванов на работа. Предстои и да се видят какви са обстоятелствата около преместването му от Варненския в Ловешкия затвор. Той е поискал преместването, защото негови роднини имат адресна регистрация в региона.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.