Снайперисти държали на мушка Борис Иванов

Стрелба при задържането на избягалия затворник Борис Иванов. В опита си да се изплъзне от полицията, той опитал да вземе за заложник възрастна жена от Летница, която живеела в крайна къща. 

Как двама затворници гонят рецидивиста в Ловеч (ВИДЕО)

Беглецът я държал за ръката, но тя успяла да подаде сигнал към районния инспектор, че има проблем. 48-годишният мъж не е оказал съпротива, защото много бързо са го съборили. Имало е стрелба във въздуха от страна на полицаите.

По време на залавянето на Иванов районът е бил обграден от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Снайперисти са следили всяка стъпка на рецидивиста и са подали сигнал кога да действат задържащите екипи.

МАЩАБНА СПЕЦАКЦИЯ: Службите по следите на избягалия затворник в Ловешко (ВИДЕО)

На Иванов ще му бъде повдигнато обвинение за бягството, а вероятно и за опит за отвличане на жената. 

48-годишният Борис Иванов, който е осъден на 13 години лишаване от свобода за блудства и кражби, избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. Те са го подгонили след бягството му, но не са успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие. По-голямата част от наказанието е бил изтърпял и за добро поведение е бил преместен в общежитието. Тепърва ще се изясняват мотивите му за бягство, както и къде е искал да отиде.

Радев: Вертолет провери районите, в които може да се намира избягалият затворник

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.