Обявен е жълт код за опасно време в 15 области

Във връзка с очакваните обилни валежи днес, властите са в готовност за борба с наводнения. В следващите няколко дни, циклонът, който владееше Гърция, се премества над нашата теротория.

Оранжев код заради опасно време в Сърбия (ВИДЕО)

Опасно време в почти цялата страна в събота

Институциите наблюдават от сега нивото на реки и язовири, предимно в Югоизточна България. Най-сериозна се очаква да бъде ситуацията в района на Бургас, Ямбол и Хасково. Всички структури на пожарната са в готовност и са получили указания за действие. 

Циклонът вече обхваща южните райони на страната ни. На много места валежите вече започнаха. До края на деня се очаква те да обхванат и Източна България, а пикът на бурята ще бъде през следващото денонощие.

До четвъртък включително очакваме интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури над цялата страна. Обявен е жълт код за опасно време в 15 области.

Очаква се да паднат до 30л./кв.м., а там където опасността е от втора степен (в 9 области) – ще паднат до 50л./кв.м. Температурите също ще се задържат по-ниски от обичайните.

За утре опасността от обилни валежи вече ще обхване цялата страна.  Трябва да отбележим, че те ще бъдат придружени от гръмотевични бури и на моменти силни пориви на вятъра.

През уикенда очакваме съществено успокояване на обстановката, а за следващата седмица метеоролозите предвиждат хубаво време и летни стойности!

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.